Festivalul Național de Folclor ,, Mariana Drăguț,, 2018

De unsprezece ani, are loc Festivalul Național de Folclor ,, Mariana Drăguț,, dedicat fostei soliste a  Ansamblului Profesionist ,, Danubius,, amazoana de pe calul alb care apare pe genericul celei mai iubite emisiuni de folclor, am putea zice chiar din toate timpurile ,, Tezaur Folcloric,,. Lansat inițial de George Burețea, directorul televiziunii ,, Datina,, sprijinit de Centrul Cultural ,, Nichita Stănescu,, după ce multe ediții a avut loc la Drobeta Turnu Severin, de mai multă vreme el se desfășoară la Prejna, satul natal al Marianei Drăguț, foarte aproape chiar de locuința în care aceasta și –a petrecut viața, și nu departe de locul în care și a găsit odihna veșnică.

Ediția din acest an, organizată de Consiliul Județean Mehedinți, prin Centrul Cultural ,, Nichita Stănescu,,  având drept partener Primăria Balta a fost, așa cum ne-a obișnuit Centrul Cultural ,, Nichita Stănescu,, și managerul Emilia Mihăilescu una extrem de reușită. S-a remarcat prin calitate și profesionalism, nu numai ca spectacol folcloric, Ansamblul Profesionist,, Danubius,, al Centrului Cultural ,, Nichita Stănescu,, soliștii vocali, instrumentali și dansatorii fiind recunoscuți, ci în totalitate începând cu prezentatoarea ( Delia Rîmniceanu), distinsul juriu ( Emilia Mihăilescu, Anica Ganțu, Doina Durdan, George Ganțu) concurenții care s-au prezentat în concurs, desigur întreaga manifestare.

Marele Premiu a fost câștigat anul acesta de Mădălina Neagoe, din județul Mehedinți , premiul I a mers la Lorena Ene, tot din Mehedinți, iar Robert Carabă a câștigat locul I la  secțiunea dedicată soliștilor instrumentiști.

Sala Căminului popular din Prejna a fost din nou neâncăpătoare, pentru publicul extrem de numeros, coborât cum ar veni de pe munte pentru a participa la această manifestare. Chiar dacă, acest Festival se desfășoară de puțin timp la munte, în nordul Mehedințiului și deocamdată nu are notorietatea celor cunoscute în zonă, organizate tot de Centrul Cultural ,, Nichita Stănescu,,  are toate premizele ca în timp să devină poate mai mult decât înseamnă celelalte.

G.P

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.