Festivalul Internațional de Literatură ,, Sensul Iubirii,, ediția 2018

     Centrul Cultural ,, Nichita Stănescu,, reprezintă o instituție de prestigiu a județuluiMehedinți, al cărei ,, obiect de activitate,, este special, pentru că se referăla domeniul cultural, la sprijinul oferit tuturor creeatorilor, apersonalităților culturale și a operelor acestora din Mehedinți, din Serbia și întreaga țară prin prismaparteneriatelor culturale încheiate. De asemenea mai înseamnă   și promovarea produselor culturale dinaceste zone ,  fie că vorbim deliteratură sau arte plastice și vizuale, de artele spectacolului, sau demanifestările folclorice, și nu este vorba doar de organizare dar și decercetare a acestora, rezultatele fiind de altfel tipărite în revista ,,Răstimp,, una dintre puținele încă existente. Specială este de asemeneapreocuparea legată de editarea de lucrări , din diverse domenii, literatura ,scriitorii , tineri sau mai puțin începători fiind încurajați în activitatealor.

Un eveniment de mare anvergură are loc în fiecare an, cu sprijinul managerului Emilia Mihăilescu, a Consiliului Județean Mehedinți și ,,girat,, de  experiența și notorietatea  scriitoarei Ileana Roman- Festivalul Internațional de Literatură ,, Sensul Iubirii, extrem de cunoscut de  tagma scriitoricească, a acestor ,, creeatori de lumi,, cu slova și cuvântul.

Ediția din acest an, pusă sub semnul Centenarului a avut loc la finbele săptămânii trecute și a reunit oameni de litere din România și țările de pe Dunăre. Din partea Uniunii Scriitorilor , filiala Craiova a participat președintele Ioan Lascu. Au fost acordate premii, așa cum ne-am obișnuit de fiecare dată, Centrul Cultural ,, Nichita Stănescu,, premiază excelența.

Juriul ediției din 2018 a Festivalului a fost unul de prestigiu, președinte Ioan Lascu, membrii  Ileana Roman, Emilia Mihăilescu,dar și alți distinși condeieri .

La acestă ediție , Premiul pentru critică și istorie literară a fost decernat cunoscutului scriitor Victor Rusu,  Cornel Boteanu a fost premiat pentru volumul,, Legendele din Plaiul Cloșanilor, Premiul pentru Poezie a fost acordat lui Mihai Ocatavian Ioana, Premiul pentru Dramaturgie lui Gheorghe Truță. Au fost acordate Premii de excelență :  Sorin Lavric, Nicolae Ciobanu,  Vasile Barbu, Mihai Vasilievici,  autori consacrați, ultimii din Serbia , cuatât mai meritat pentru eforturile făcute de promovare a limbii române, depăstrare a identității naționale .

G.P

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.