Festivalul  Țărilor Dunărene al Centrului Cultural  ,, Nichita Stănescu,, reprezintă un eveniment  cultural de amploare , al instituției. Inițial acesta a fost  rodul unui proiect european câștigat și finanțat cu fonduri  europene, gândit ca un model de cooperare și bună înțelegere , uniți de muzică și dans , de  Dunăre, al țărilor care trăiesc pe malurile acestui fluviu.

Iată că , în anul 2018 Festivalul Țărilor Dunărene a ajuns la ediția a zecea, ceea ce înseamnă că de –a lungul timpului, manifestarea și –a câștigat notorietatea iar obiectivul inițial nu numai că a fost îndeplinit, dar   că este nevoie de permatizarea acestor gen de manifestări în beneficiul comunităților aflate de o parte și de alta  a Dunării. Se demonstrează încă o dată dacă mai era nevoie, că Dunărea este o punte de legătură, care unește și apropie comunități și popoare.

Ediția 2018 , desfășurată sub egida Consiliului Județean Mehedinți și sub coordonarea managerului Centrului Cultural ,,  Nichita Stănescu,,,   a adus laolaltă ansambluri din Serbia, Bulgaria cu Ansamblul  Profesionist ,, Danubius,, interpreți și dansatori, care au prezentat publicului  numeros  cântece, dansuri, momente reprezentative de tradiții și folclor.

Organizarea unui asemena eveniment reprezintă o adevărată provocare pentru conducerea Centrului Cultural ,, Nichita Stănescu,, a Consiliului Județean Mehedinți,  participarea este numeroasă, dar așa cum s-a întâmplat la fiecare ediție, cu atât mai mult acum când a fost vorba de una jubiliară,  a fost una impecabilă. Publicul a fost încântat de calitatea spectacolelor, de interpreți, de soliști, de dansatori, și a apreciat diversitatea culturală specifică țărilor dunărene prezentată.

 Un moment special l-a reprezentat concertul  Ansamblului Profesionist ,, Danubius,, la care nume sonore ale cântecului popular mehedințean , componenți ai Ansamblului, dansatorii profesioniști au creeat momente de neuitat pentru public, apreciate cu îndelungi aplauze.

G. P

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.