A devenit tradiție, deja ca la sfârșitul primăverii, la Severin poeți, scriitori să se întâlnească la o manifestare organizată de Consiliul Județean Mehedinți, prin  Centrul Cultural ,, Nichita Stănescu,, sub denumirea de ,, Primăvara Poeților,,. Și a fost cu adevărat ,,primăvară,, și la această ediție, cu scriitori veniți din România și Serbia.

Cu idei sclipitoare, cărți proaspete mirosind a cerneală, cu oameni interesați de ,, a fi,, altfel, mai ales, în spirit.

A lipsit Jean Băileșteanu, motivat însă, Domnul l-a luat la Dânsul, pesemne avea nevoie de stihuri sau metafore. Poate și de aceea această,, primăvara,, cu poeți și scriitori a fost parcă, mai altfel, mult mai vie, pentru că nu -i așa, /se moare, / cine moare /moare în fiecare zi cineva / poate de aceea, evităm moartea câte putin, încercând  să ne aducem aminte că,, întotdeauna  “a fi viu” cere un efort mult mai mare decât simplul fapt de a respira( Pablo Neruda).

Au venit la Severin Vasile Barbu ( Uzdin), Vasile Morar (Maramureș), Mihai Firică, Ioan Lascu (Craiova), Spiridon Popescu( Tîrgu Jiu) . Au primit premiul,, Poesis,, alături de mehedințeanul Titu Dinuț.

Managerul Centrului Cultural,, Nichita Stănescu,, Emilia Mihăilescu a coordonat întreaga manifestare,  Sorin Vidan,  managerul Palatului Culturii,, Teodor Costescu,, alături de poeta Ileana Roman  au susținut dezbaterea poetică.

Pe parcursul celor două zile a manifestărilor, cărțile, revistele, au fost ,,actorii principali,, ai unui film, care la final a reușit să aducă participanții în ,, stare de grație,,.

 

G.P

20180525_163723

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.