După ani de osteneală și muncă, cu recunoștință față de Dumnezeu și de ctitori, duminică, 08 octombrie 2017, s-a împlinit rânduiala de sfințire a Bisericii cu hramul „Sfântul Ioan Gură de Aur” a parohiei Calea Târgu Jiului din Drobeta Turnu Severin, a cărei piatră de temelie a fost pusă în data de 10 iunie 2007.

Slujba de târnosire a fost săvârşită de un ales sobor de arhierei în frunte cu Înaltpreasfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei. Alături de Înaltpreasfinția Sa au slujit Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei și Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, precum şi o binecuvântată adunare de preoți și diaconi.

Programul manifestărilor a început duminică, 8 octombrie, la ora 8.30 cu Slujba de sfințire a  bisericii,  urmată la 9.30 de Sfânta Liturghie la care au fost prezenți mulțime de credincioși.

Răspunsurile la slujba de sfințire dar și răspunsurile liturgice au fost date de protopsalții Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

La finalul Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a rostit cuvântul de învățătură.

Pentru munca depusă spre slava lui Dumnezeu la zidirea acestei biserici părintele paroh Adrian Căpitănescu a fost ridicat la rangul de Iconom Stavrofor. De asemenea Preasfințitul Părinte Nicodim a acordat din partea Episcopiei Severinului și Strehaiei gramate de recunoștință celor care s-au implicat la zidirea acestei biserici.

La finalul slujbei toți cei prezenți au primit binecuvântarea de a trece prin Sfântul Altar și a se ruga pentru cateva clipe la jertfelnicul nou sfințit.

„Această casă Tatăl a zidit-o; această casă Fiul a întărit-o; această casă Duhul Sfânt a înnoit-o, a luminat-o şi a sfinţit sufletele noastre“. Odată cu sfinţirea construcţiei văzute, are loc şi sfinţirea sufletelor noastre, statornicindu-se legătura dintre biserica de zid, care este reprezentarea vizuală, arhitectonică, a Bisericii vii, formate din preoţi şi enoriaşii unei parohii sau comunităţi monahale.

Pr. Marian GinginăDSC_1585DSC_1665DSC_1642DSC_1447DSC_1633DSC_1683

DSC_1816.JPGDSC_1865.JPGDSC_1803.JPGDSC_1637.JPG

DSC_1536.JPGDSC_1337.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.