Senatorul Liviu Mazilu : ,,Programul Start-up Nation-o nouă șansă pentru România,,

Senatorul Liviu Mazilu a susținut o conferință de presă, la sediul Partidului Social Democrat Mehedinți în care a abordat două  teme, foarte importante: pe de o parte, declaraţia politică susţinută de domnia sa în cadrul Senatului Romaniei, sub denumirea ”Programul Start-up Nation-o nouă șansă pentru România”, şi pe de altă parte, adoptarea de către Senatul României, în cursul acestei săptămâni, a proiectului de lege privind modificarea legii uceniciei.

În opinia senatorului PSD, Liviu Mazilu ,,prin implementarea programului  România Start-up Nation, continuă politica coaliției PSD-ALDE, de dezvoltare a României, prin susținerea și stimularea mediului de afaceri.  Obiectivele acestui program sunt creșterea numărului societăților comerciale, dezvoltarea sectoarelor economice prioritare, creearea de aproximativ 20.000 de noi locuri de muncă, pe an și competitivitate pe piața națională și internațională.

Recent adoptata ,, Lege a uceniciei,, este de asemenea un proiect extreme de important care prevede ca  firmele care incadreaza stagiari si ucenici sa primeasca salariul minim al acestora de la stat, banii urmand a fi decontati prin fondurile europene.

Masurile sunt menite a sprijini angajatorii, carora le este suportat, astfel, salariul

minim pe economie pentru ucenicii si stagiarii pe care ii angajeaza.

Pe de alta parte, acestia vor primi, la finalizarea uceniciei sau a stagiului, certificate doveditoare in acest sens si vor deveni, astfel, forta de munca deja calificata.

Masurile sunt menite sa duca si la scaderea somajului, dat fiind faptul ca ucenicii si stagiarii vor putea fi pastrati de catre angajatorul care i-a calificat sau  in caz contrar  isi vor putea cauta loc de munca aferent calificarii astfel obtinute.
Prezentarea acestor teme este importantă pentru înţelegerea modului în care se respectă programul de guvernare susţinut de către Partidul Social Democrat.18403682_1703604039666354_6137302411672491901_n18424167_1703603972999694_1796088714183939735_n.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s