PREȘEDINTELE ȘI STRADA

Conform constituției Președintele României are o serie de atribuții și în domeniul Apărării. El este comandantul forțelor armate și îndeplinește funcția de președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Președintele României poate declara, cu aprobarea prealabilă a Parlamentului, mobilizarea parțială sau generală a forțelor armate.

În stradă președintele României, actualul, cel care ar trebui să fie mediator, nu instigator s-a aflat în postura de indignat, protestatar față în față cu reprezentanții forțelor de ordine, care oare ce trebuie să înțeleagă din faptul că, în fața lor se află Comandantul Suprem, pe post de protestatar, la un miting neautorizat, pentru care forțele de ordine au un protocol bine stabilit și ordine clare.

Se spun  tot felul de chestii de la ,,dreptul cetățeanului-președinte,,la aberații chiar, se expun argumente pro și contra, cu ordonanțe, fără ordonanțe, bla..bla ..bla și tra-la-la. Nu cred că măcar jumătate din cei ce au mărșăluit indignați au avut curiozitatea să citească despre ce ar fi vorba de fapt , în ordonanțe.Sunt  publice.

Cei care au ieșit în stradă au tot dreptul să facă acest lucru, cu o condiție , dacă au fost și la vot. Nu s-a întâmplat foarte demult acest lucru, abia a trecut o lună. Nu cred în democrația străzii. Președintele ,, cel mai demnitar dintre toți demnitarii,, are toate pârghiile , legale de a semnaliza, de a se opune unor măsuri antidemocratice. In stradă, cu geaca roșie , flancat de dispozitivul de pază, nu e nici președinte și nici cetățean. Este un indignat , de condiția sa umilă de provincial ajuns în capul trebii, pe motiv de statură și nume cu iz străin.

In stradă cu pumnul întins  spre deliciul mulțimii și satisfacția proprie, imageresizemediafax-zoom-cotroceni-2-octav-ganeapalatul-cotroceni-2domnul președinte nu reprezintă nimic.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s