Copiii vor avea acces gratuit la Bazinul Olimpic de Înot , după reabilitare Investiție de sapte milioane de euro!

Aladin Georgescu, președintele Consiliului Judetean Mehedinti a informat severineni si mehedintenii despre faptul că a fost aprobată finanțarea proiectului ce privește Bazinul Olimpic de Înot.

Pentru realizarea acestei investiţii au fost alocaţi de către Compania Naţională de Investiţii 7 milioane euro:„Peste doi ani de zile, vom avea un bazin de înot la standarde naţionale, total schimbat faţă de ce era ultima dată când a funcţionat. Este un proiect important şi necesar  în special, pentru Drobeta Tunru Severin, dar este la fel de necear şi pentru tot judeţul. În noul proiect vor fi păstrate dimeniunile de bazin olimpic, iar aceste lucru înseamnă că vom putea organiza deopotrivă competiţii sportive naţionale şi internaţionale,” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu

.Cei sapte milioane de euro, care înseamnă finanțarea reabilitarii complete si modernizarea Bazinului de Înot, acum închis reprezintă o speranță pentru copiii din Drobeta Turnu Severin si județul Mehedinți.  Odată reabilitat și pus în funcțiune, toți copiii, din municipiul Drobeta Turnu Severin , din județul Mehedinți vor avea acces liber, vor putea să învețe să înoate sub supravegherea unui îndrumător, și a unui personal specializat. Într-un moment în care se pune problema că,  mișcarea și sportul, deși extrem de benefice pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor nu se practică la nivelul la care ar trebui, o asemenea investiție nu poate să fie decît una extrem de benefică, cu atît mai mult că nu presupune costuri din partea familiilor.

De asemenea la acest centru sportiv vor putea fi organizate si competiții sportive, ceea ce va situa județul Mehedinți si municipiul Drobeta Turnu Severin pe o hartă competițională de valoare.
Este o realizare notabilă pentru echipa Consiliului Judetean Mehedinti,  coordonată de președintele Aladin Georgescu, pentru vicepreședintele Liviu Mazilu, Alin Chirilă implicați in proiect , dar si pentru primarul Marius Screciu.

Tema Bazinului Olimpic de Înot , închis și în stare de degradare a fost dezbătută și în campania electorală pentru alegerile locale. Echipa PSD a promis atunci că Bazinul de Înot va redeveni ceea ce a fost, și iată că acest lucru se întâmplă.

Este o realizare și pentru primarul Severinului, Marius Screciu cel care în perioada de ,, glorie ,, a Bazinului Olimpic a fost director, și cunoaște rezultatele obținute în aceea perioadă de sportivii mehedințeni, dar care știe de asemenea foarte bine și discuțiile din spațiul public precum și cererile adresate de severineni pe această temă.

,,Severinenii ne-au solicitat în nenunumărate rânduri să facem ceva pentru bazinul de înot, să reînnodăm tradiţia severineană, şi iată că astăzi, trăiesc o mare satisfacţie că acest proiect intră în faza de implementare, iar în cel mult doi ani severinenii vor beneficia de un loc de agrement şi pregătire. A fost de fapt şi una dintre temele noastre de campaniei, ale PSD-ului, aceea de a crea un mediu sănătos în care copii Mehedinţiului să se dezvolte armonios,” a susţinut Liviu Mazilu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

G.P1-bazinul-severinean-nu-prezinta-interes14993362_1498630583497035_8410692248136918160_n-115032684_1498630520163708_4093885200582780665_n-114724477_642590152579600_7183156886567078035_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s