Comunicat de presă – ISU Mehedinți

BULETIN INFORMATIV

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Drobeta’ al județului Mehedinți a intervenit, în ultimele 72 de ore, la două accidente rutiere, pentru stingerea a șase incendii, deblocarea unei uși, îndepărtarea unui element de construcție, asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la două meciuri de fotbal, dar și la alte 34 de urgențe medicale.

Vineri, 18.11.2016, la ora 10:11, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială pentru salvare de la înălțime și trei subofițeri, în municipiul Drobeta Turnu Severin, str. Theodor Costescu, pentru îndepărtarea unui element de construcție — tablă, desprins de pe acoperișul unei clădiri, ce punea în pericol siguranța trecătorilor.

La ora 13:09, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un ofițer și patru subofițeri, în localitatea Almăjel, comuna Vlădaia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească — magazie. Pompierii au localizat și stins incendiul, care risca să se propage la anexele învecinate. Flăcările au cuprins magazia, construită din scânduri de lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 15 mp. La intervenție a participat și un voluntar din cadrul S.V.S.U. Vlădaia. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul electric, produs de un conductor electric improvizat.

La ora 15:46, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare grea, un ofițer și nouă subofițeri, în municipiul Dr. Tr. Severin, la intersecția centurii ocolitoare cu DN67, la un accident rutier produs între două autoturisme și soldat cu o victimă încarcerată. Pompierii au acționat cu accesoriile din dotare pentru descarcerarea persoanei — femeie în vârstă de 66 ani, concomitent cu acordarea primului ajutor medical calificat. Victima a fost predată în stare de conștiență echipajului S.A.J. și a fost transportată la U.P.U. Dr. Tr. Severin, în vederea efectuării de investigații medicale.

La ora 18:20, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a executat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un ofițer și patru subofițeri, misiunea de asigurare/supraveghere a zonei în vederea preîntâmpinării producerii unei situații de urgență cu ocazia unui meci de fotbal disputat pe stadionul municipal din Dr. Tr. Severin.

La ora 18:35, Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și șase subofițeri, în localitatea Cerângani, comuna Stângăceaua, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje — clăi de fân. Timp de două ore, pompierii au acționat pentru stingerea incendiului, care a cuprins circa 7 tone de plante furajere. La intervenție au mai participat primarul și viceprimarul comunei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Sâmbătă, 19.11.2016, la ora 12:47, Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și șapte subofițeri, în localitatea Smadovița, comuna Bîcleș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje — clăi de fân. Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului care a cuprins circa 5 tone de plante furajere, reușind să salveze alte circa 5 tone de furaje. La intervenție au mai participat: primarul, viceprimarul, S.V.S.U. Bâcleș cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cinci voluntari, doi agenți de poliție și doi cetățeni. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

La ora 20:00, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și patru subofițeri, în localitatea Pătulele, comuna Pătulele, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la tavanul din paiantă al unei case de locuit, cu pericol de propagare la întreaga casă. Pompierii au lichidat incendiul, care a cuprins acoperișul casei de locuit din lemn cu învelitoare din țiglă pe o suprafață de circa 2 mp. și tavanul dormitorului pe circa 8 mp. La intervenție au mai participat doi agenți de poliție și trei cetățeni. Cauza probabilă a incendiului a constituit-o neprotejarea termică a coșului de fum față de materialele combustibile.

La ora 21:50, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un ofițer și patru subofițeri, în localitatea Dîrvari, comuna Dîrvari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei bucătării, cu pericol de propagare la întreaga casă. La intervenție au participat și S.V.S.U. Dîrvari cu trei voluntari, doi polițiști, un jandarm și 12 cetățeni. Au ars: acoperișul bucătăriei pe o suprafață de circa 60 mp., tâmplărie, mobilier și îmbrăcăminte. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul electric, produs de un conductor electric improvizat.

La ora 05:57, Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă cu modul de descarcerare, o autospecială de muncă operativă, un ofițer și 14 subofițeri, la un accident rutier produs pe DN6, pe raza comunei Butoiești. La sosirea echipajelor la locul intervenției s-au găsit trei victime încarcerate, dintre care două decedate și una ce prezenta semne vitale, care a fost predată echipajului SAJ Dolj. Ulterior și cea de-a treia persoană a fost declarată decedată de echipajul medical. Intervenția a fost condusă de comandantul Pichetului de Pompieri Strehaia.

La ora 22:07, Detașamentul de Pompieri Orșova — Garda nr. 1 de Intervenție Orșova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și nouă subofițeri, în municipiul Orșova, str. 1 Decembrie 1918, pentru deblocarea ușii unui apartament. Pompierii au procedat la deblocarea ușii, în interior fiind găsită o persoană de 91 de ani, cu suspiciune de fractură la membrul inferior. Persoana a fost monitorizată de echipajul SMURD și predată la C.P.U. Orșova.

La ora 15:15, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a executat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un ofițer și patru subofițeri, misiunea de asigurare/supraveghere a zonei în vederea preîntâmpinării producerii unei situații de urgență cu ocazia unui meci de fotbal disputat pe stadionul municipal din Dr. Tr. Severin.

Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. ‘Drobeta’ al județului Mehedinți a intervenit la alte 34 urgențe medicale.

PURTĂTOR DE CUVÂNT

Plt. Raluca TÎRCĂisu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s